Vakantie Thailand: 4 kilo afgevallen

Eten Thailand Pad Thai ei/egg

05 Sep Vakantie Thailand: 4 kilo afgevallen

Wie had dacht gedacht. Mijn vakantie in Thialand had naast het lekkere eten, de geweldige cultuur en heerlijke temperaturen een extra verrassing voor mij: 4 kilo lichter bij thuiskomst. Hoe kan dat nou? Zo gezond heb ik daar nou ook niet gegeten (lees: vaak chips, wafels, noodles, etc) en heel onregelmatig. Toch flink afgevallen. Dat is fijn terugkomen van vakantie!

Voor de vakantie ben ik best nog fanatiek bezig geweest om wat af te vallen. Je wil natuurlijk toch met een goed gevoel de vakantie in en zonder schaamte over het strand kunnen lopen. Dit betekende dus veel kwark eten en 2/3 keer per week de sportschool in. Ik voelde mij dan ook erg fit toen ik vertrok. De dag van vertrek woog ik 81.4 kilo. Niet erg licht maar toch genoeg om mij energiek te voelen.

In Thailand was het vooral wennen aan de warmte en het nieuwe eten. Door de hitte had ik sowieso minder honger. Tel daarbij op dat je kennis maakt met een compleet nieuwe keuken. Hierdoor eet je minder maar vooral onregelmatig. Ontbijt in een hotel/guesthouse is niet standaard dus dat sla je vaak over. En om nu om 8/9 uur ’s ochtend aan de rijst met kip te gaan, daar voelde ik ook niet zoveel voor. Het was dus vaak de dag opstarten met een frappuccino, ’s middags een koek of wat chips en ’s avonds een pad thai (noodles uit de roerbak met ei). Kortom, lekker maar niet erg voedzaam.

Nu is het van belang om deze voorsprong op de calorieĂ«n voort te zetten. Gezond blijven eten en het oude “gezonde” patroon weer oppakken. Hoewel ik nog weinig zin heb ik kwark, heb ik dit in Thailand ook wel erg gemist. Je vertrouwde bakje gezond eten in plaats van al die ongezonde snacks. Kortom, weer op de oude voet verder en mijzelf blijven motiveren om gezond te eten. Ik houd jullie op de hoogte.

Geen reactie's

Geef een reactie