Over deze website

De website “ik wil snel afvallen.nl” is in 2011 in het leven geroepen met maar één doel: 10 kilo afvallen voor de zomer. Voor streefdatum 1 juli 2011 moest mijn buikvet (voor een groot deel dan) verdwenen zijn. Het doel is destijds gehaald maar nu, zo’n 5 jaar later, zijn de kilo’s terug. Ik ga opnieuw de strijd aan, ditmaal onder begeleiding van een personal trainer. Vijf jaar geleden is het gelukt met behulp van het Wasbord Dieet boek en de Youw8 Internet Weegschaal. Het boek is nog steeds een aanrader, de weegschaal is inmiddels niet meer te koop.

Waarom afvallen?

Waarom wil ik afvallen? Omdat ik klaar ben met dat buikje! Al jaren is dat niet strak meer door mijn bourgondische leven, drankje hier drankje daar, gebakken aardappeltjes in plaats van salades, geen noten eten maar chips, brood in plaats van kwark, etc etc! Vooral in de wintermaanden is het erg. Dan eet ik mijn buikje 6 keer in de rondte aan speculaas en oliebollen. Maar dat is nu (voor de tweede keer) verleden tijd! IK BEN ER KLAAR MEE!! Voor eens en voor altijd wil ik nu de kilo’s kwijt, een lager vetpercentage, mijn “abs” weer tevoorschijn toveren en vooral een levenspatroon/mindset die voor de rest van je leven vol te houden is.

Mijn nieuwe – gezonde – eetpatroon wil ik mijzelf ditmaal aanleren met een personal trainer! Persoonlijke begeleiding qua voeding maar vooral voor het trainen. Verplicht fitnessen en dus geen mogelijkheid om niet te gaan. Ook geen crash-dieet door bepaalde dagelijkse voedingsmiddelen te skippen, puur gezond eten. Zo mag je gewoon je koolhydraten, calorieën, eiwitten, etc hebben. De kracht zit hem in 6 maal daags een maaltijd en goed letten op inname van eiwitten en koolhydraten. Je hebt dus geen honger en die 6 maaltijden bevatten minimaal twee basis-principes voedingsmiddelen.

Weegschaal Youw8

Naast dit dieetboek gebruikte ik in 2011 ook de Youw8 Internet Weegschaal. Deze weegschaal houdt op internet je gewicht, BMI, vetpercentage, etc bij! Ik maakte hier dagelijks gebruik van zodat ik wist hoe ik ervoor stond. Op internet kon ik vervolgens in mijn persoonlijke dashboard bijhouden wat de stand van zaken was. De Youw8 Internet Weegschaal motiveert en is dus de ideale ‘stok-achter-de-deur‘ voor mijn dieet. Ik zie wekelijks dat er kilo’s verdwijnen en dat motiveert enorm! De weegschaal is niet meer te koop omdat het bedrijf failliet gaat. De weegschaal gebruik ik nog wel, puur en alleen om mijn gewicht te meten.

Ik ben ooit begonnen op 14 april 2011 en heb dit project dus weer opgepakt anno november 2015! De komende 8 maanden ga ik aan de slag met mijn personal trainer. Zijn belofte: in de zomer van 2016 is jouw sixpack terug. Uiteraard alleen met de juiste mindset en motivatie. Dat komt goed! Ik ben blij dat je mijn blog overigens gevonden hebt en ik hoop dag je mijn weblogjes met plezier zult lezen. Op wekelijkse basis zal ik zorgen voor nieuwe updates en mijn voortgang laten zien. Heb je vragen of wil je hulp met iets? Zoals bijvoorbeeld info over een personal trainer? Stuur mij gerust ff een mailtje…